(Kinder-)coaching aan de hand van jouw unieke geboorteverhaal

(Kinder-)coaching is een laagdrempelige vorm van ondersteuning.

Wanneer (kinder-)coaching aan de hand van jouw unieke geboorteverhaal?

Soms zie je als ouder door de bomen het bos niet meer of lijkt jullie kind verdwaald te zijn in zijn of haar eigen leven.

Soms kan het gebeuren dat het leven een andere wending neemt, dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit of dat je als ouder even niet weet wat het gedrag van je kind te betekenen heeft, welke behoefte van je kind daaronder verscholen ligt en wat je zelf hierin kunt doen.

Hierbij kan je denken aan:

→ (Faal) angst
→ Onzekerheid
→ Leer problemen
→ (Hoog) gevoeligheid
→ Omgaan met) boosheid
→ Pesten of gepest worden
→ Slaapproblemen
→ Het verlies van een dierbare
→ Concentratieproblemen

Als volwassene kun je ook gebruik maken van de Geboorte In Kaart sessies en coaching. Het kan zijn dat je nieuwsgierig bent naar je geboorteverhaal en de invloed daarvan in de keuzes die je maakt. Of dat je merkt dat je steeds in dezelfde patronen valt en niet weet hoe deze te doorbreken en wat je daarin nodig hebt. 
Met een Geboorte In Kaart sessie vallen langzamerhand de puzzelstukjes op zijn plek en weet jij meer en meer wat jij nodig hebt om te kunnen shinen. 

Meld je hieronder aan:

Geboorte Puzzel Kindercoaching Marije's

Gedrag wil graag begrepen worden. Vervolgens dient de 'oplossing' zich vanzelf aan.

Marije's kindercoaching Geboorte In Kaart werkwijze

Werkwijze

In de basis starten we met een vragenlijst. Deze gaat onder andere over de zwangerschap, geboorte en het 1e levensjaar van een kind.
Vervolgens brengen het geboorteverhaal in kaart. Samen gaan we uitzoeken hoe het navigatiesysteem van jou of je kind werkt en vinden we de weg terug naar de betekenis van het gedrag.

‘’Wat wil jullie kind aan jullie vertellen? Waar loopt jullie kind vast? Welke behoefte ligt daaronder? Wat heeft jullie kind te leren? Wat hebben jullie als ouder(s) te leren?’’

Vanuit daar kun je als ouder tools krijgen hoe om te gaan met het gedrag van je kind. Ook leer je als ouder de behoefte van je kind te zien. Vervolgens kan het niet-helpende gedrag van het kind omgezet worden in helpend gedrag. Ofwel, innerlijke GROEI! Met als gevolg meer (zelf-)vertrouwen voor jou als ouder en jullie kind.

Als volwassene doorloop je eenzelfde traject, alleen krijg je bij de start een andere vragenlijst toegestuurd. Deze zal gaan over je eigen geboorte. 

Hoe? 

Allereerst kunnen we telefonisch kennismaken.
Indien de behoefte er is voor een vervolgstap, stuur ik jou een vragenlijst toe. Op basis van deze vragenlijst volgt een Geboorte In Kaart sessie.
Tijdens de coachingssessies werk ik aan de hand van de Geboorte in Kaart methode. Daarnaast pas ik diverse gesprekstechnieken, spelvormen en creatieve werkvormen toe indien nodig. Afhankelijk wat bij jou en/of het kind past → coaching op maat.
We sluiten af met een kort verslag en een telefonisch eindevaluatie

Voor meer informatie over de verschillende coachingspakketen: 

Verschillende coachingspakketten